Gå til hovedindhold

Vores værdier

Værdier i Bofællesskaberne Grundtvigsvej.

- Vi støtter den enkelte til livskvalitet og mestring.

"Her i Bofællesskaberne har vi valgt en række værdier, som  vores arbejde og samvær tilrettelæges ud fra ".  Værdierne er:

Tryghed:

- Vi stræber efter at skabe et trygt hjem, hvor rammerne og strukturen skaber et sikkerhedsnet for hverdagens udfordringer. Et sted hvor man føler nærvær og omsorg.

Fællesskab:

- At bo her i fællesskab betyder, at naboerne er tæt på og derfor er en stor del af hverdagen. Det sociale samvær udspiller sig lige uden for døren - hvis man ønsker det. Det betyder også, at man i fællesskab hjælper hinanden med praktiske gøremål, og at støtte og vejledning er nærværende. Fællesskabet kommer også i spil på de ugentlige Husmøder. Her har beboerne indflydelse på dagsordenen, der er dialog om de fælles retningslinjer for samvær og man inddrages i husets aktiviteter og beslutninger.

Selvstændiggørelse:

- I beboernes hjem skal der være plads til at være, den man er. Vi støtter til at skabe udvikling i forhold til egne ønsker og til at sætte rammerne for en hverdag, hvor denne støtte tilpasses til den enkelte. Dette med tanken, at individuel støtte skaber lige muligheder. Hverdagen skal sammensættes, så beboerne har mest mulig indflydelse og selvbestemmelse i eget liv, da vi tror på, at selvstændiggørelsen som proces giver livskvalitet.

Værdighed:

- Alle mennesker har ret til at føle værdighed og at blive mødt med respekt. En grundlæggende følelse af medmenneskelighed præger hverdagen i bofællesskabet, hvor der ofte tages hensyn til  medbeboere, gives en hjælpende hånd, og hvor vi er bevidste om den indflydelse, vi har på vores medmennesker.

Begejstring:

- Begejstring i den forstand, at der skal være mulighed for at glædes. Både over de fælles oplevelser og hverdagens små succeser og fremskridt. Det er tydeligt, at vores humør og engagement smitter og det derfor er vigtigt at vise begejstring i hele processen for at skabe udvikling. Derudover dækker ordet også over god humor og en uformel social omgangstone beboer og personale imellem.